Choklad är inte bara godis och efterrätter utan det går utmärkt att använda som krydda i mat. Pasta är ett fantastiskt livsmedel som går att variera i oändlighet. Du kan alltid testa att experimentera med pasta och kakao. Att göra olika rätter med pasta är ett middagstips som du kan testa. Det går att laga olika pastarätter till både vardags och fest. En god pastarätt och en chokladdessert är ett säkert kort om du vill bjuda vänner och familj på en riktigt god middag. Det fina med pasta är att du verkligen kan kombinera det med det mesta, allt från skaldjur till bönor och linser. Du kan göra varma rätter och kalla pastasallader. Det är egentligen bara fantasin som sätter gränserna för vad du kan göra med pasta. Pasta är dessutom något som både vuxna och barn brukar tycka om.

Kakao passar bra med kyckling och kött

Kakao har många fina egenskaper som exempelvis att den är rik på järn, magnesium, kalium, koppar och antioxidanter. Choklad förknippar oftast som godis och ett tillbehör i efterrätter men själva kakaon passar faktiskt utmärkt tillsammans med bland annat kött och kyckling. Speciellt viltkött passar bra tillsammans med choklad eller kakao. Det är oftast inte så stora mängder kakao som behövs utan det ska ses som vilken krydda som helst, det är en smaksättare. Om du tar för mycket är risken att kakaon tar över hela rätten. Det ska bara finnas en uns av smak av kakao i maten. Du kan även göra en chokladsås till kyckling om du vill testa en maträtt med lite mer choklad. Våga prova och experimentera med kakao och choklad, du kan få magiska maträtter.

Choklad till efterrätt är en höjdare

Chokladefterrätter är som pasta något som många tycker om och uppskattar. Det finns otroligt många olika recept på efterrätter med choklad i. Det går göra väldigt enkla efterrätter som exempelvis kladdkaka till mer avancerade saker.