Choklad är inte bara gott att äta, den är dessutom användbar om man vill hitta rätt smink. Att välja ögonbrynsfärg kan vara svårt, men genom att använda sig av chokladfärgade kulörer blir det lättare att sätta ord på vilken färg som passar just dig bäst. Ju ljusare du är, desto ljusare ögonbrynsfärg behöver du för att få en naturlig look.

Så väljer du ögonbrynsfärg

När du ska välja ögonbrynsfärg är det viktigt att utgå ifrån din hårfärg och din hudton. Det kan vara riktigt svårt att hitta rätt kulör till ögonbrynsfärgen och om du väljer fel färg lär det märkas. Ögonbrynen sitter mitt i ansiktet och eftersom vi ofta har ögonkontakt kommer ögonbrynen dra uppmärksamheten till sig oavsett om man vill eller inte. Därför är det viktigt att välja rätt kulör till ögonbrynen så att de framhäver ansiktet på rätt sätt och skapar ett naturligt utseende.

Utgå ifrån din hudton

För att få rätt färg på dina ögonbryn ska du som sagt utgå ifrån din hårfärg och din hudton. Om du har färgat håret är det den färgen som du ska ta hänsyn till och inte din naturliga hårfärg. En grundregel att förhålla sig till är att ju mörkare hår man har, desto mörkare bör ögonbrynen vara. Men hudtonen spelar också roll. Dock är det viktigt att inte förväxla hudton med hudfärg då hudtonen är oberoende av hudfärgen. En hudton kan antingen vara varm eller kall, oavsett vilken hudfärg man har. Att välja rätt färgton på ögonbrynsfärgen är viktigt för att ögonbrynen ska smälta in bra i ansiktet.

För att ta reda på om man har en varm eller kall hudton, kan man titta på sina vener. Det är med hjälp av färgen på venerna man lättast får veta vilken hudton man har. Om färgen på venerna går mot grönt har man en varm hudton, men om de går mot blått är hudtonen kall. Dock kan man även vara neutral, det vill säga varken varm eller kall. I så fall är det svårt att avgöra vilken hudton man har, men fördelen med det är att man kan ha alla färgtoner, oavsett om de är varma eller kalla.

Mörk eller ljus choklad?

De flesta ögonbrynsfärger kan kategoriseras i chokladfärgade färger, alltifrån mörk choklad till väldigt ljus mjölkchoklad. Det kan du använda dig av när du ska välja ögonbrynsfärg då du lättare kan sätta ord på vilken färg du är ute efter. Men en makeupartist kan även hjälpa dig att hitta rätt färg och ge dig rätt benämning på ögonbrynsfärgerna.