Av alla smaker som choklad kan blandas med så är mint en av de mest klassiska. Det finns en myriad av mintchokladprodukter som helt enkelt smakar himmelskt: tunna, krispiga plattor, fyllda bitar, glass, bakverk och milkshakes. Namnet på den som först kom på att kombinera mint med choklad har tyvärr gått förlorat i historien men vem det än var så borde den höjas till skyarna. Faktum är att i USA firas ”Chocolate Mint Day” den 19 februari varje år!

För dig som uppskattar sötsaker så finns det idag massor att välja på och du kan smidigt och enkelt handla godis online och få det levererat hela vägen hem. Vill du ha mintchoklad har du kommit helt rätt, för här finns underbara mintklassiker som Marianne-karameller, Fazermint, minstänger och After Eight.

Bjud på mint

Om du ska bjuda på fest eller middag så passar mintchoklad alldeles särdeles bra då den passar alla tillfällen och åldrar. Är det barnkalas som gäller kan du ställa fram några godisautomater eller skålar med en härlig variation, eller varför inte inkludera godiset i fiskdammen? Ska du bjuda på vuxenmiddag kan några bitar mintchoklad till kaffet bli en härlig avrundning. En efterrätt bestående av en sofistikerad chokladmousse eller -bakelse dekorerad med några mintblad är både gott och vackert.

Mint har den unika egenskapen att den förutom den goda smaken också svalkar och fräschar upp. En god mintglass på en varm sommardag eller ett minttuggummi efter maten känns friskt och gott och ett par mintkarameller efter en tupplur piggar genast upp. Inom aromaterapin tillskrivs just mintdoften stimulerande och energigivande effekter och att inandas mint när näsan är täppt lindrar skönt. Vad finns inte att älska med mint?