När det handlar om godis och godsaker i allmänhet hör choklad tveklöst till en av de mest populära varianterna. Chokladen bär på en lång historia och har sedan dess upptäckt använts till otaliga praliner och bakverk. Många är de som älskar choklad i alla dess former och av den anledningen är det just sådana läckerheter som ofta plockas fram vid både festliga och informella tillfällen. Varför inte löpa hela linan ut och satsa på en fest ägnat helt åt detta härliga godis? En fest med chokladtema, helt enkelt!

[IMAGE=cCh8Q5bNtQJg.jpg]

När du arrangerar en dylik fest står det dig förstås helt fritt att antingen baka det mumsiga på egen hand, eller köpa färdigt. Här behöver det självklart inte vara svart eller vitt. Du kan välja att köpa en del av det du behöver och laga vissa saker själv. Huvudsaken är att du lyckas få ihop en spännande blandning av chokladprodukter som kommer att imponera på dina gäster. Här nedan följer några tips så att du ska få lite inspiration inför planerandet. Sedan är det bara att skicka en digital inbjudan med invajt och köra på!

En fungerande kombination

För att hålla en chokladfest med finess kan det vara bra att åstadkomma en fungerande kombination av bakverk och godis. För den som gärna vill bjuda på något mataktigt men tänker att choklad inte går att få med i ekvationen, är detta fel tänkt. Förvisso kan inte en hel måltid bestå av enbart choklad men det är absolut möjligt att ha med chokladen som en del av middagen. Här kan du exempelvis servera en nachostallrik med en guacamole som är baserad på kakao – något som är vanligt i Mexiko. Naturligt sett är det dock förstås rena sötsaker som chokladen används till.

Det festliga intrycket

Hur ska då ett lockande chokladbord se ut? Det handlar förstås om eget tycke och smak, utan rätt eller fel. Varför inte ha en rejäl chokladtårta som en central del av bordet? Det här ser maffigt ut och det ger en bra grund för att bygga upp resten av godsakerna. Runt den här tårtan kan du sedan se till att placera ut allt från praliner till cupcakes. Var inte rädd för att ta ut svängarna, det ska ge ett festligt intryck som inspirerar dina gäster att låta sig väl smaka av det goda.

För att festen verkligen ska gå i chokladens tecken kan det vara roligt att hitta på lite andra upptåg. Varför inte samla lite kul fakta kring choklad och trycka upp dessa på små skyltar? Kanske kan ni ha en tematisk frågesport för att se vem i sällskapet som kan mest om choklad. Allt för en fest som gästerna kommer att tala om både länge och väl!