Sverige är av tradition ett land där det äts mycket mjölkchoklad, något som både Cloetta och Marabou främjats och utvecklats av. Idag finns det ett dignande utbud av de mest exotiska chokladkakorna som någonsin skådats. Det är vanligt att olika godissorter blandas, att hitta en chokladkaka som smakar Ahlgrens bilar är inga svårigheter.

Vad gör mjölkchoklad så populär i Sverige?

Sverige är ett land där ursprungsbefolkningen utvecklat en tolerans för mjölk genetiskt genom en mutation. Etniska svenskar klarar därför av mjölk bättre än exempelvis sydeuropéer. Toleransen bildades då det var matbrist i Sverige och folk var tvungna att dricka mjölk från sina egna kor för att överleva.

Just därför är mjölkchoklad något som fått stort genomslag här, för att vi klarar av produkten.

Populära chokladmärken i Sverige

I Sverige är Marabou, Fazer, Cloetta med mera populära. Sorterna som är populära är Polly, Japp, Daim, Dumle, Twix, Snickers med flera. Det är vanligt att godisförpackningarna är utformade på ett sätt som tilltalar barn. Just lördagsgodis är det något som många familjer håller hårt på. Därför kan man se en ökad försäljning av choklad och annat godis under helger och högtider. Även vuxna försöker i allmänhet att bara äta godis någon eller några gånger per vecka.