Choklad i tv-serier är en återkommande företeelse, inte minst i barnprogram. Tecknade program som mer är avsedda för en tonårspublik (The Simpsons, South Park, American Dad med flera) har ofta choklad med i någon scen. Det är lätt för publiken att relatera till serien (och därmed tycka om den) när något så vardagligt som choklad visas i rutan.

Fördel med tecknat

I en film så måste man (om man inte har avtal med en chokladproducent om produktplacering) skapa en unik chokladkaka med ett unikt namn och unik förpackning. I en tecknad serie går detta fort för en van serietecknare som Martin Kellerman att rita en chokladkaka som är ny.

Det kan även hjälpa till att introducera choklad i länder som inte har den kulturen att äta choklad. Under 2000-talet har exporten av svensk mjölkchoklad till asiatiska länder skjutit i höjden. Det beror givetvis på Internets framfart. Idag är det vanligt att kolla på videos där personer får smaka på svensk choklad och betygsätta den.

Sammanfattningsvis så är choklad något som tv-serier kan ha stor nytta av. Det anknyter till tittaren på en rad olika sätt och det gör karaktärerna mer mänskliga i och med chokladätandet.