I diverse matlagningsprogram på tv så ser man massvis med maträtter som komponeras och tillagas för att slå igenom i rutan. Det förekommer även bland bagare som försöker få bakverk med choklad i att stå ut och verka attraktiva. Oftast fungerar tv-rutan som en stor marknadsföringsapparat för bagaren.

Vem kan få äran att baka i tv?

Roy Fares är ett klassiskt förslag på en bagare som fått genomslag i rutan. Men för att få tv-tid måste man övertyga tv-bolaget, i det här fallet TV4 genom att medverka och vinna tävlingar eller ofta figurera i lokalpressen eller liknande sammanhang. Konkurrensen är hård och om man betänker hur många privatpersoner som söker till ”Halv åtta hos mig” eller ”Sveriges mästerkock” så kan man få en insyn i hur svårt det faktiskt är att bli känd på det man skapar, än mindre att tjäna bra med pengar på det.

Varför ha choklad i bakverk?

Som tidigare beskrivits så är choklad en attraktiv handelsvara som är älskad av många från samtliga generationer. Choklad är en gränsöverskridare och som kan ätas egentligen när helst andan faller på. Därför är det inte konstigt att man väljer att uppmärksamma den allsidiga chokladen.

Hur mycket choklad är lämpligt att äta per vecka?

Som med allt annat ska choklad inte frossas utan i ett makligt tempo förtäras. Hur mycket choklad som är nyttigt beror dels på hur ren den är och dels hur lång man är och ens vikt. Med ren choklad avses choklad som har hög kakaohalt och så lite tillsatser som möjligt. Längd och vikt ger BMI som är en vägledning.