Dejtinglivet kan vara både hårt och väldigt roligt. Det kan lätt konstateras att dejting har blivit digitaliserat och idag finns det en rad olika appar som ger världens singlar möjlighet att träffa personer som de kanske annars aldrig skulle ha träffat. Detta öppnar förstås väldigt många dörrar, men samtidigt är risken för att stöta på riktiga rötägg också lite större. Det kan vara lätt att glömma att man måste anstränga sig på en dejt, även i denna era av oändliga möjligheter, och vad kan då vara bättre än att ta med sig choklad på dejten?

Vilken choklad är mest dejtvänlig?

När du tar med dig choklad på en dejt så bör du tänka på några olika aspekter. Dels vill du inte ta med choklad som har en rinnig fyllning, såsom likörfyllda praliner eller dylikt, eftersom du riskerar att din dejt blir nerkladdad på er träff. Det ger inte ett bra första intryck. En annan sak som du bör tänka på är presentationen av chokladen, t ex kanske du inte vill ge en enkel chokladkaka, utan hellre något med en lite snyggare form eller förpackning. I Sverige tycker vi extra mycket om mjölkchoklad så därför kan det vara ett säkert kort att köra på just den ljusa krämiga varianten av choklad.

Choklad som stämningshöjare

Alla blir väl glada av att få en present, och choklad är nog ett av de säkraste korten för en present om man inte känner mottagaren väldigt väl. Men utöver glädjen som uppstår över att man får en present, så genererar choklad faktiskt i sig lyckokänslor, och vissa liknar den känslan som uppstår vid känslan av att ha sex eller att vara kär. Så choklad är alltså ett toppentillskott till dejten, både för att det är en klassisk romantisk gest, och för att det i sig är en stämningshöjare.

Choklad är nyttigt

Detta trodde du kanske inte! Och visst, en mjölkchokladkaka om dagen håller troligtvis inte doktorn borta från magen. Men kakaon är full av antioxidanter och dessutom en stor dos magnesium som motverkar trötthet, nedstämdhet och muskelsammandragningar. Det rekommenderas att man intar ett par rutor mörk choklad – ju högre kakaohalt, desto bättre – om dagen för att hälsan ska främjas. Givetvis bör man inte överkonsumera kakao heller, men ingen föda är bra i för stora mängder. Kort sagt, är kakao och choklad en riktig livsboost!