Det spelar ingen roll om du föredrar finchoklad eller fulchoklad, livets goda har tyvärr bieffekten att det skadar tänderna. Jag har tidigare på den här bloggen skrivit om vad du ska tänka på om du äter choklad inför en operation, det här är ett inlägg i ungefär samma anda. Det vill säga ett inlägg som handlar om vår hälsa. Vi som älskar choklad tenderar nämligen att förr eller senare drabbas av missfärgade tänder.

Om du tycker om choklad, kaffe och annat sött och gott kan det förr eller senare vara värt att genomföra en tandblekning. På BästTandblekning.se kan du jämföra olika produkter för tandblekning. Du kan enkelt se vilka tandblekningsprodukter som är enklast att använda, billigast och mest effektiva.

Observera att det handlar om tandblekningar du kan göra hemma. Faktum är att du inte längre behöver gå till en tandhygienist för att få ett bra resultat. En tandblekning som genomförs hemma funkar på så sätt att du bleker dina tänder med ett tandblekningsmedel. Vanligtvis får du lägga tandblekningsmedlet i en bettskena som du sedan ska ha på dig under en viss tid. Den största fördelen med att genomföra tandblekningen hemma är att det blir mycket billigare än om du skulle ha gått till en tandhygienist. Priset för en tandblekning hemma ligger mellan 400-500 kronor, jämfört med en tandhygienist som tar mellan 3000-5000 kronor.

Om du tar hand om dina tänder ordentligt så kan du njuta av mer choklad.