En vanlig fråga som många barn och vuxna ställer sig är vilken choklad som är godast. Det finns vissa preferenser som varje individ men även samhällsgrupp (i allmänhet) har. Den godaste chokladen är alltid subjektivt återgiven.

Barn

Barn är som ni förmodligen redan vet otåliga och gillar inte att vänta på att äta choklad. Chokladen ska ätas så fort som möjligt. Mindre krav på dess kvalité eller ursprung ställs, allt handlar om hur god den är och hur sprallig man blir av den. Detta är något som Cloetta gjort mynt av i och med försäljningen av godiset Polly som till utformningen av påsen är tänkt att tilltala just barn. Även formen på kulorna är lätta för barns fingrar att gripa tag om och föra till munnen.

Unga vuxna

Unga vuxna brukar ofta vara medvetna om samhällstrender och hur man gör för att kunna bidra till en bättre värld och en bättre miljö. Det är därför vanligt bland unga att köpa fairtrade-märkt choklad som inte innehåller palmolja eller andra onödiga tillsatser. Choklad har den gynnsamma egenskapen att färgämnen inte behövs, i vart fall inte i någon större utsträckning. Choklad ser fin ut som den är.

Medelålders människor

Då medelålders personer är mitt uppe i karriären har de av förklarliga skäl inte lika mycket tid till att äta choklad. Det är därför lätt att man väljer något som man av erfarenhet vet smakar gott.

Seniorer

Seniorer har den lyxen att de dels har tid att prova sig fram i djungeln av chokladsorter och dels erfarenhet av att äta choklad. De kan enkelt manövrera sig till att hitta fin och exklusiv choklad. Har de råd så kan de besöka chokladprovningar och på så sätt få en större insyn. Det är vanligt bland äldre att gilla chokladlikörer, då sötma inte är lika eftertraktat längre hos äldre. För den sakens skull behöver man dock inte motsätta sig att stundtals äta mjölkchoklad.